lunes, 9 de noviembre de 2009

CULTURA+CIENCIA

A les 18:00 del passat dijous 29 d’Octubre a la Rambla Santa Mònica, es va celebrar una performance cultural mobilitzada des de Facebook pel Col·lectiu Improve Everywhere. Aquest col·lectiu té més de 72.000 amics al Facebook i va aconseguir concentrar a unes 500 persones per aquest acte. La invitació a la concentració s’enviava des d’aquesta xarxa social des d’on també es donava la direcció d’una pàgina web que permetia descargar-se un arxiu mp3. En el moment de la concentració, cada persona hauria d’escoltar aquest arxiu i seguir les instruccions d’una veu masculina de l’estil: Abraçar-se, saltar, fer lluita de globus, etc.



Aquesta movilització va tenir lloc per a celebrar la 20ª edició d’Artfutura. Artfutura és el fetival de Cultura i Creativitat Digital de referència a España. Aquest festival explora els projectes i les idees més importants sorgides en el panorama internacional del new media, el disseny interactiu, els videojocs i l’animació digital i les seves activitats son molt diverses. Inclouen: conferències, tallers, instal·lacions interactives, exposicions i actuacions en directe.


L’objectiu d’Artfutura, que és el que ens interessa comentar aquí, és el de mostrar que art i ciència es mouen, més que mai, per camins paral·lels i que ja no es possible entendre l’art deslligat dels new media, Internet i la tecnologia digital.


Realment, això no només és una realitat sinó que, a més, no s’ha d’oblidar que aquesta realitat el que ens presenta es una reiteració del ja comentat canvi de rols dels actors en la comunicació. Perquè l’art no deixa de ser una altre forma de comunicació. I aqui, i amb aquesta nova concepció d’art es torna a introduir la idea d’un emissor (o en aquest cas un artista) diferent, un artista col·lectiu, un artista que, per dir-ho d’alguna manera, es receptor i emissor/productor a la vegada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario