viernes, 11 de diciembre de 2009

S'acaba l'any i la dècada! Balanç interactiu!


Sempre que arriba aquesta època els mitjans de comunicació i la gent en general es dedica a fer balanç del que ha passat durant l'any i en aquest cas, durant la primera dècada del 2000. Aquest any, moltes revistes mensuals fan alguna referència a la importància que han adquirit les xarxes socials i sobretot, al fet que hem après a viure en dos tipus dimensions diferents: la real i la virtual.

Referent a això, volia remarcar algunes frases que ens dóna Agustín Fernández Mallo en un article d'opinió de la revista Marie Claire com un exemple més del balanç que s'està fent de la dècada en relació al món virtual. L'article és titula "Excesos y culpas" i ens comenta: ...la màquina pasaba de simple electrònica a misterioso objeto que nos trae información por ignotos caminos, casi religiosos; la Red, mística de la información que bebe directamente de una mística del píxel...”

Per una altra vessant menys filosòfica, trobem un article d'Ana García Sineriz, titulat "Enseñarlo todo", on ens parla de com a partir de l'evolució tecnològica dels ordinadors, els mòbil, la tele... l’exhibicionisme s'ha convertit en el gran síndrome d'aquesta dècada. Acompanyant això, també fa referència a que els 15 minuts de fama als que Andy Warhol deia que tots teníem dret a la nostre vida, han quedat totalment desfasats. Ara tothom pot donar-se a conèixer i, en major o menor mesura, tots ho fem.


No sabria dir si aquests 10 anys de progrés en les tecnologies de la comunicació ens han fet viure millor o pitjor, el que si sé és que un cop aquí crec que és totalment impossible tornar enrere. Així que el millor que podem fer és adaptar-nos i fer-li un lloc a aquesta nova vida virtual al nostre món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario