sábado, 5 de diciembre de 2009

Els blogers tindran que cotractar al Cánovas. ¡¡CRISI!!

El projecte de Llei d’Economia Sostenible, “la llei antipiratería”, tindrà que regular les descarregues i crearà una Comissió de Propietat Intel·lectual que podrà bloquejar – sempre a partir de denuncies rebudes- pàgines web a través de les que s’intercanviïn arxius subjectes a drets, ja siguin cançons, pel·lícules o videojocs.

Aquest projecte de llei està defensat i reclamat, sobretot per la indústria audiovisual. Però, que passa amb els “bloggers”? Aquests, responsables i creadors de webs, han fet un manifest on expressen la seva posició totalment en contra de la nova llei. El govern, per això, insisteix a assegurar que la llei afectarà a les pàgines i no als usuaris?


Que passarà amb Internet? Realment això només acabarà amb les persones que guanyen diners vulnerant la propietat intel·lectual i venent cançons, pel·lícules o altres arxius?¿?¿ Però que passa amb els “bloggers” i altres usuaris que simplement fan un lliure exercici del seu dret ciutadà sense cap ànim de lucre?

Realment no sabem exactament si això funcionarà o no. El que si se sabem és que provocarà un nou canvi en aquest espai virtual en el que hi dediquem gran part del nostre temps. Per tant, per bé o per mal, serà una petita crisi/canvi que ens afectarà a tots.


No hay comentarios:

Publicar un comentario